Xavier Benguerel

Barcelona ( 1931 - 2017 )
Xavier Benguerel

Des del 1940 va residir a Santiago de Xile amb els seus pares -exiliats a conseqüència de la Guerra Civil Espanyola- i, en tornar a Barcelona el 1954, va ingressar a l’anomenada Generació del 51. Va iniciar els estudis amb Cristòfor Taltabull, tot i que pot ser considerar com a autodidacte, i s’introduí ràpidament en l’òrbita de les tendències renovadores representades per Bartók o Stravinsky, a les quals, poc després, van seguir les de l’Escola de Viena. L’any 1959 va escriure Cantata d’amic e amat i hi incorporà tècniques serials. Té una abundant discografia i les seves partitures han estat publicades, sobretot, per editorials alemanyes.

Últimes notícies

Xavier Benguerel
Mor el compositor Xavier Benguerel

Mor el compositor Xavier Benguerel

El compositor català Xavier Benguerel i Godó, un dels prepresentants més prolífics de la coneguda com a Generació del 51, ha mort aquesta matinada deixant-nos un immens llegat musical.

Llegir més
Creu de Sant Jordi per a Xavier Benguerel

Creu de Sant Jordi per a Xavier Benguerel

La Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi al compositor Xavier Benguerel pel conjunt de la seva trajectòria i per l’abast internacional de la seva obra. Des de Tritó volem donar la nostra enhorabona a Xavier Benguerel per aquesta merescuda distinció.
Llegir més
Vuitanta anys de Xavier Benguerel

Vuitanta anys de Xavier Benguerel

Coberta del llibre "Notes de la meva vida" Amb motiu de la celebració dels vuitanta anys del compositor Xavier Benguerel i Godó, la Societat General d’Autors i Editors i la Fundació Autor, amb la col·laboració de l’Editorial Boileau, volen ...
Llegir més