Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Mor el compositor Xavier Benguerel

Mor el compositor Xavier Benguerel

El compositor català Xavier Benguerel i Godó, un dels prepresentants més prolífics de la coneguda com a Generació del 51, ha mort aquesta matinada deixant-nos un immens llegat musical.

Va nèixer el 1931 a Barcelona, fill de l’escriptor Xavier Benguerel i Llobet. La Guerra Civil Española obligà la família a marxar cap a Xile el 1940. No va ser fins el 1954 en què el compositor va poder tornar a Barcelona.

Va combinar la seva formació autodidacta amb les classes rebudes del compositor Cristòfor Taltabull. En la seva obra es pot detectar la influència de compositors com Bártok o Stravinsky i, posteriorment, els de l’Escola de Viena.

Tritó ha tingut l’orgull de treballar molt a prop del compositor i n’ha publicat algunes de les obres més representatives al seu catàleg.

Recordem amb especial il·lusió l’estrena al 2011 d’una de les òperes més importants del nostre tempsJo, Dalí, que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Una altra de les obres de Benguerel que va tenir gran repercusió va ser la musicalització de les 7 faules de La Fontaine, publicada publicada per Tritó edicions, enregistrada amb l’ensemble Orquestra de Cadaqués i editada discogràficament pel segell Tritó.

Compartir: