David del Puerto

Madrid ( 1964 )

Neix a Madrid el 1964. Estudia guitarra amb Alberto Potín, harmonia amb Jesús María Corral y composició amb Francisco Guerrero i Luis de Pablo a Madrid.

Des del 1985, la seva música està present en numbrosos festivals i temporades de concerts d’ arreu d’ Europa, Estats Units, Sudamèrica i Japó.

Ha rebut encàrrecs de diverses institucions i d’ intèrprets, com l’ Ensemble InterContemporain, Universitat de Wisconsin-Madison, Ministeri de Cultura espanyol, Orquesta Nacional de España, Liceo de Cámara de Madrid, Festival de Granada, Fundación Juan March, Ajuntament de Ginebra o Festival Ars Musica de Brussel·les.

Ha impartit freqüentement classes de composició convidat per conservatoris i universitats dels Països Baixos, Estats Units, Bèlgica i Espanya.

El 1993 guanyà el Premi Gaudeamus d’ Amsterdam amb el seu "Concert per a oboè i conjunt de cambra". Al mateix any va rebre el premi "El ojo crítico", de Radio Nacional de España.

El 1999 fou compositor resident de la Joven Orquesta Nacional de España.

El 2002 estrena la seva primera obra escènica, "Sol de invierno", per a mezzosoprano, baríton i 6 percussionistes, amb llibret propi sobre el final del drama "Espectres" d’ Ibsen, encàrrec del conjunt "Drumming" d’ Oporto. El 2005 és guardonat amb el Premio Nacional de Música atorgat pel Ministerio de Cultura.

Obres

David del Puerto

Per Conjunts de cambra

Obra
Quartet de cordaQuartet de corda
NocturnoPiano trio
AdvenitPiano Quartet
Una suite para LeoTrio de families diverses
Verso IIDuet de families diverses
Sol de inviernoConjunt de families diverses (6 ó més instruments)
EpitafioQuartet de corda
DiarioSolista i piano
NigredoConjunt de cordes (6 ó més instruments)
Sobre la nocheDuet de families diverses
EscenaConjunt de families diverses (6 ó més instruments)
Concert per a oboè i conjunt de cambra nº 2Conjunt de families diverses (6 ó més instruments)
Cinco poemas de Javier AlfayaQuartet de families diverses

Últimes notícies

David del Puerto
Proper estrena del David del Puerto: “Caro Domenico...”
La ORCAM estrena

La ORCAM estrena "Mistral" de David del Puerto

Avui 8 de maig, a les 20:00 hores als Teatros del Canal de Madrid, la ORCAM estrenarà el doble concert per a guitarra, acordió i orquesta de David del Puerto, Mistral.
Llegir més
David del Puerto al Projecte pedagògic OCNE / CNDM

David del Puerto al Projecte pedagògic OCNE / CNDM

El pedagog Juanjo Grande i el compositor David del Puerto van visitar El rincón de los niños per a presentar el projecte Todos creamos.
Llegir més