Comprar
Revisor musicològic
Bernat Castillejo - Anna Costal
DT00801 cobla
Bernat Castillejo - Anna Costal
Tritó
213
2010
2010
9790692046325
En venda
Aquesta és una descàrrega en PDF. En fer una comanda estàs acceptant les condicions de compra: La compra d'aquest producte et dóna dret a descarregar-ho, guardar-ho i imprimir una còpia per a ús privat. La compra no et dóna dret a enviar-ho a tercers ni a pujar-ho a internet per a la seva descàrrega. Les compres de partitures en PDF no es poden retornar una vegada descarregades.
L’obra i la figura de Juli Garreta aporten a la música catalana del seu moment un perfil inèdit fins aleshores. La memòria popular l’identifica encara amb les notes airoses d’una producció sardanística que, enriquida per aportacions provinents del llenguatge orquestral tardoromàntic, li va reportar el qualificatiu de «dignificador de la sardana». Amb tot, des de jove, Garreta maldava per donar a conèixer obres escrites en altres gèneres: peces per a piano, lieder, música de cambra i també música simfònica, a banda de les adaptacions per a orquestra de les seves pròpies sardanes. És així com despunta un compositor inspirat i alhora sòlid, que propicia l’intercanvi d’idees i de tècniques de la música sardanística cap a l’orquestral, i a l’inrevés. Es va proposar, entre les entitats musicals barcelonines, el projecte d’editar el conjunt de la seva obra amb el mecenatge de Rafael Patxot, que no va prosperar. Tot plegat, justifica la intenció i l’oportunitat de posar les seves composicions a l’abast del públic, i especialment dels músics, a través de la colÀlecció Mestres Gironins.
La pubilla La riolera La gelosa La bordeta La filosa La xerraire La bellugosa La mimada La ploranera La beata Un plat de carn d’olla La llumanera La brixa La gayta La mosca La calandria Violeta La ruda La cigala