Juli Garreta

Sant Feliu de Guíxols (Girona) ( 1875 ) - Sant Feliu de Guíxols (Girona) ( 1925 )
Juli Garreta
El mateix any de la mort de Pep Ventura, el 1875, naixia a Sant Feliu de Guíxols (Girona) Juli Garreta, que elevaria la música de cobla al grau màxim gràcies a les seves creacions simfòniques.
El seu primer professor de música va ser el seu propi pare, si bé va rebre lliçons d’un pianista, músic local, anomenat Ramon Novi.
Com a músic tocava el violí i el piano, però va sobresortir com a compositor de gran personalitat i inspiració continguda. Als 22 anys va compondre la seva primera sardana, «La pubilla», que es va estrenar el 1897.
En el decurs de la seva vida va escriure prop de vuitanta sardanes, unes vint composicions simfòniques i de cambra, i unes trenta cançons..
Malgrat que la seva música va merèixer els elogis de totes les autoritats sardanístiques, les seves sardanes no van arribar fàcilment al món sardanista: no agradaven als balladors i no van ser revaloritzades per aquests fins a més tard.
No obstant, Toldrà escriu: «La força creadora de Garreta culmina a les sardanes»  i un any abans de la seva mort el 1924, en una memorable audició de sardanes en els jardins de l’Ateneu Barcelonès, el propi Stravinsk

Últimes notícies

Juli Garreta
Publicat el primer títol de la Col·lecció

Publicat el primer títol de la Col·lecció "Mestres gironins"

El passat divendres va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols (Girona) la presentació del primer volum de la col•lecció Mestres Gironins, "Impressions simfòniques" del compositor Juli Garreta (1875-1925). Les Impressions són un dels treballs de ...
Llegir més