Joaquín Rodrigo

Sagunt ( 1901 ) - Madrid ( 1999 )
Joaquín Rodrigo neix a Sagunt el 22 de novembre de 1901, dia de Santa Cecília, patrona de la Música. Als tres anys d’edat, perd la vista com a conseqüència d’una epidèmia de diftèria.
Als vuit anys inicia, a València, els estudis musicals de solfeig, violí i piano. Després, harmonia i composició amb els mestres Francisco Antich, Enrique Gomá i Eduardo Chavarri. Les seves primeres composicions daten de 1923.
El 1927, es trasllada a París i ingressa a l’École Normale per a estudiar composició amb Paul Dukas, que demostra una especial predilecció cap al seu deixeble. Aviat es dóna a conèixer com a pianista i compositor en els ambients musicals parisencs i fa amistat amb Maurice Ravel, Darius Milhaud, Arthur Honegger, Igor Stravinski i Manuel de Falla.
El 1933 es casa amb la pianista turca Victoria Kamhi, que serà des d’aleshores la seva companya inseparable i la seva més estreta col·laboradora.
El 1940 té lloc a Barcelona l’estrena mundial del Concierto de Aranjuez per a guitarra i orquestra, obra que le dóna fama universal i clar exemplo de la seva personalitat. Rodrigo es manté fidel a una estètica que

Últimes notícies

Joaquín Rodrigo
Toldrà per la Jove Orquestra de les Comarques Gironines

Toldrà per la Jove Orquestra de les Comarques Gironines

Dels dies 15 al 20 del proppassat mes de juny es va celebrar la trobada de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, organitzada per l’Orquesta de Cadaqués. Fruit del treball intens d’aquests dies, la JOCG va oferir el 21 de juny un concert ...
Llegir més