Aljibe de Madera: Homenaje a Andrés Segovia. Javier Riba (guitarra)
Preu: 12,04 €
Comprar
TD00094 guit
Javier Riba, guitarra
Tritó
1
2012
8437011311931
Francisco Tàrrega 1-7. Preludios 1 al 7 Claude Debussy 8. Deuxième Arabesque Jaume Pafissa 9. Cançó del mar Manuel de Falla 10. Homenaje a Debussy 11. Romance del pescador de El Amor Brujo 12. Canción del fuego Fatuo, del Amor Brujo Ernesto Halffter 13-15 Peacock-Pie (tres piezas infantiles) José María Franco 16. Romanza Vicente Arregui 17. Canción lejana Gaspar Casasdó 18. Catalanesca Adolfo Salazar 19. Romancillo Pedro Sanjuán 20. Una leyenda Isaac Albéniz 21. Córdoba
En el 25 aniversari de la mort de Andrés Segòvia , TRITÓ presenta un disc per la iniciativa del guitarrista Javier Riba que va seleccionar acuradament les peces que l’integren. Es planteja així dibuixar un recorregut biogràfic per la vida d’Andrés Segòvia amb obres que d’alguna manera han tingut a veure amb la seva formació i carrera musical. Una col À lecció d’instants musicats per al plaer de les orelles i la inspiració dels afectes d’aquells que estimen la guitarra o que s’inicien en la seva audició.

Critiques

 1. Javier Suárez-Pajares - DIVERDI 28 de novembre de 2012

  "Esta conjunción de un instrumento mítico, con una interpretación impecable y un programa que ilumina con música aspectos cruciales de la historia de la guitarra que hasta ahora permanecían en la penumbra de los libros, da lugar a una producción discográfica de una excelencia indiscutible. "

 2. Albert Ferrer i Flamarich - CATCLÀSSIC 14 de novembre de 2011

  "Javier Riba, amb una guitarra Vicente Arias de 1900, és un intèrpret excel·lent gràcies a que la solidesa tècnica és la base de la intel·ligibilitat en l’articulació; de l’enorme capacitat de matís; de l’habilitat en les dinàmiques i, en conjunt, de l’aconseguit idiomatisme amb què recrea cada obra. En destaquen la Catalanesca de Cassadó, els Preludis de Tàrrega i el Romancillo de Salazar alhora que a les transcripcions de Miquel Llobet de les pàgines d’Albéniz i de Falla, on Riba aconsegueix una vivacitat i fluïdesa que harmonitzen senzillesa, gràcia i mesura en el que és evocatiu i l’expressiu amarant-ne el caràcter rapsòdic i ritme."

 3. GUITART 30 de novembre de 2001

  "Davvero una versione notevole" [...]"Illuminanti come sempre le note introduttive di Angelo Gilardino. Disco assolutamente consigliato a tutti gli amanti de la cisterna di legno de della musica autentica."

 4. AUDIO CLÁSICA - Josemi Lorenzo Arribas 30 de novembre de 2001

  "Javier Riba, a través de piezas dedicadas vinculadas de alguna manera al de Linares monta un programa lleno de atractivos a fin de reconstruir una biografía musical. Se apoya para ello en siete páginas impecables de estudio introductorio, donde el generoso anecdotario narrado no hace sino esmaltar un contexto histórico bien expuesto y entendido."

 5. AUDIO CLÁSICA - Josemi Lorenzo Arribas 30 de novembre de 2001

  Bonito el homenaje de transcribir el segundo Arabesco de Debussy, pieza que tañera Segovia en su presentación pública en la capital en 1913

 6. AUDIO CLÁSICA - Josemi Lorenzo Arribas 30 de novembre de 2001

  Tres piezas de Falla, conocidas, irrumpen para demostrar la maestría no ya solo del gaditano universal, sino del propio intérprete. Qué fuerza y qué lectura más admirable.

 7. AUDIO CLÁSICA - Josemi Lorenzo Arribas 30 de novembre de 2001

  El disco es maravilloso en todos sus aspectos técnicos, acordes a la maestría de Riba, que continúa con acierto su trayectoria con la discográfica Tritó, para la que grabó no ha mucho ese disco sobre Albéniz que deslumbró. El mismo autor con el que se remata esta belleza de registro, ofreciendo Córdoba al caudal previamente grabado.

 8. Vicent Minguet - SONOGRAMA 30 de novembre de 2001

  Amb unes articulacions curoses i pulcres, Riba busca el punt just d’equilibri entre una al·locució exhortativa i la mesurada expressió que la dansa ha de tenir en cada cas concret —com a la Romanza de Franco, o la Catalanesca de Cassadó—, per engrandir la sonoritat generosa d’un instrument mític amb un repertori que li és genuí. Les transcripcions esdevenen, una vegada més, reptes tècnics que han ajudat a desenvolupar la tècnica, depurant-la i ampliant-la. No cal, per això, oblidar-les ni menystenir-les. Riba ens permet gaudir d’elles amb una ufanor prodigiosa: es mostra en tot moment hereu indiscutible de la tradició encapçalada per Segovia.

 9. DIVERDI - noviembre 2012 22 de març de 2017
  Veure crítica
 10. GUITART - febrero 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica
 11. GUITARRE UND LAUTE - noviembre 2012 22 de març de 2017
  Veure crítica
 12. SONOGRAMA - marzo 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica
 13. RITMO - septiembre 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica