Ruperto Chapí

Villena (Alacant) ( 1851 ) - Madrid ( 1909 )
Ruperto Chapí
Gaudí d’estudis musicals des de molt petit, i la formació de cambra existent a la seva pròpia família li va possibilitar experimentar molt aviat amb la composició. Als 16 anys va a Madrid a estudiar harmonia amb Miguel Galiana, i composició amb Arrieta.
Allà va aconseguir la plaça de músic major del regiment d’artilleria (a la qual va renunciar al cap de no massa temps per dedicar-se exclusivament a la composició) i el primer premi (compartit amb Tomàs Bretón) per un treball dramàtic. Aconseguí beques per ampliar els seus estudis i va estar quatre anys entre Roma, Milà i París; a més va gaudir sempre de la protecció dels més importants compositors.

La seva fama es deu principalment per dur a les més altes esferes el teatre líric espanyol. Entre la seva obra destaquen diverses sarsueles, especialment La Tempestad, La Bruja, El Rey que Rabió, El Tambor de Granaderos, Las Bravías i, el treball més adorat, La Revoltosa.

Les millors músiques, como el Preludi de El Tambor de Granaderos, les músiques folklòriques i dances de La Bruja, Las Bravías i La Revoltosa parlen del llenguatge musical d’Espanya.

Últimes notícies

Ruperto Chapí
Biografia i obra de Ruperto Chapí

Biografia i obra de Ruperto Chapí

Alicante 1851 -  Madrid 1909 Ruperto Chapí va néixer a Villena, Alacant, en un entorn familiar humil. La seva afició per la música era tradició de varies generacions a la seva familia de manera que inicià la seva formació mot aviat. La seva carrera
Llegir més