Josep Maria Mestres-Quadreny

Barcelona ( 1929 )
Josep Maria Mestres-Quadreny
Mestres Quadreny va estudiar Ciències a la Universitat de Barcelona i música amb C. Taltabull. Des de l’inici de la seva carrera de compositor ha dedicat un gran esforç a la promoció i la difusió de la música contemporània. Ha estat membre fundador de nombrosos cercles musicals i culturals, com ara: “Cercle Manuel de Falla”, “Música Oberta” del “Club 49”, “Conjunt Català de Música Contemporània”, “Laboratori de Música Electroacústica Phonos”, “Grup Instrumental Català” i “Amics de la Música de Barcelona”. Formà part de la Comissió coordinadora de l’àmbit de música del "Congrés de Cultura Catalana" (1976-1977) i va ser President de l’“Associació Catalana de Compositors” (1977-1979).


La seva música ha evolucionat sempre darrere una permanent renovació d’idees i una progressiva incorporació de noves tècniques, molt sovint derivades d’altres camps de la creació artística i dels coneixements científics actuals. Antidogmàtic per naturalesa, el seu camp d’exploració és molt vast i va des d’obres interpretades únicament pel públic –Self-Service– fins a obres compostes per ordinador , passant per un ampli ventall de peces per a orquestra, cambra, solistes, escena, etc. Ha fet música incidental per a teatre i cinema i ha col•laborat amb Joan Brossa en diverses obres de teatre musical, com Suite Bufa, L’armari en el mar i les òperes Cap de mirar i El ganxo.


Presideix la Fundació Phonos des del 1975, quan s’hi va crear el primer laboratori electroacústic. És membre de la Junta Rectora del Patronat de “l’Auditori” i de la “Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya”, com també del seu consell d’administració. Igualment forma part de la comissió delegada del patronat de la “Fundació Joan Miró” i del patronat de la “Fundació Joan Brossa”.

Últimes notícies

Josep Maria Mestres-Quadreny
Música d’orgue a Catalunya IV

Música d’orgue a Catalunya IV

Dins de la col·lecció de CDs sobre música catalana d’orgue acaba de sortir el darrer disc, aquest cop dedicat a la música contemporània, on hi són representats alguns dels principals compositors de la darrera meitat de segle xx a Catalunya.
Llegir més
Robert Gerhard-Collage: edició especial

Robert Gerhard-Collage: edició especial

Avui us presentem una novetat en el Catàleg Tritó sobre l'obra del compositor Robert Gerhard. Sota el títol de Collage, el componen dos volums, sent el primer d'ells la reedició de 7 CD descatalogats de l'obra orquestral de Robert Gerhard, que van ...
Llegir més
Col·lecció Música Breu

Col·lecció Música Breu

Tritó Edicions presenta la nova col·lecció de publicacions de música de cambra. Amb el títol de Música Breu, es tracta d'una sèrie d'obres de música espanyola de cambra i de curta durada. Al desembre es donà sortida als següents títols, que ja ...
Llegir més