Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Lamentem la mort del compositor i amic Josep Maria Mestres-Quadreny

Lamentem la mort del compositor i amic Josep Maria Mestres-Quadreny

Des de Tritó Edicions lamentem la mort del compositor i amic Josep Maria Mestres-Quadreny, que tenim el privilegi de comptar entre els autors del nostre catàleg, i expressem el condol a la seva família.

Des de l’inici de la seva carrera, Mestres-Quadreny va dedicar un gran esforç a la promoció i la difusió de la música contemporània, que va evolucionar sempre darrere d'una permanent renovació d’idees i d'una progressiva incorporació de noves tècniques, molt sovint derivades dels coneixements científics actuals i d’altres camps de la creació artística.

Antidogmàtic per naturalesa, el seu camp d’exploració va ser molt vast i comprèn des d’obres interpretades únicament pel públic –Self-Service– fins a obres compostes per ordinador –Ibèmia–, passant per un ampli ventall de peces per a orquestra simfònica, orquestra de cambra, solistes, etc. Va fer música incidental per a teatre i cinema i va col•laborar amb Joan Brossa en diverses obres de teatre musical, com Suite BufaL’armari en el mar i les òperes Cap de mirar i El ganxo.

Foto: Wikimedia Commons

Llegir la biografia   Veure les obres al catàleg de Tritó

Compartir: