Ricard Lamote de Grignon

Barcelona ( 1899 ) - Barcelona ( 1962 )
Ricard Lamote de Grignon
Compositor i director. La seva formació musical la inicià amb el pare, i tot seguit rebé classes al Conservatori del Liceu amb J.Raventós, B. Gálvez, J.B. Pellicer, Frank Marshall i J.Lamote.

Fou violoncel•lista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona, i a la del Teatre del Liceu. Posteriorment ocupà una plaça de percussió i teclat a la Banda Municipal de Barcelona de la qual en fou subdirector (tot i que el destituïren per raons polítiques en acabar la guerra), a més de ser el director de l’Orquestra Simfònica de Girona i subdirector de l’Orquestra Municipal de València (1942) i de l’Orquestra Municipal (creada sota la direcció d’Eduard Toldrà al 1943).

Es dedicà a la composició des de 1920, i també a la pedagogia. Era un gran coneixedor de la música del moment i de la instrumentació, i difusor del repertori simfònic. La seva obra és variada i abraça gairebé tots els gèneres.

Últimes notícies

Ricard Lamote de Grignon
Els nostres compositors a la biblioteca de Catalunya

Els nostres compositors a la biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya commemora les efemèrides musicals d'alguns dels compositors més emblemàtics del panorama musical català amb una exposició que es podrà visitar fins el 20 d'octubre a l'espai Zero de la Biblioteca de Catalunya.
Llegir més