Josep Soler & Alban Berg
Preu: 12,04 €
Comprar
No disponible en aquests moments. Contacta amb nosaltres per a més informació.
TD00100 Miguel Simarro, Robert Schröter
Tritó
1
2013
8437014125061
Introducció, fuga i giga. Josep Soler 1. Introducció 2. Fuga 3. Giga Fragments per a violí sol del Misteri de Sant Francesc. Josep Soler 4. Fragment VII. Sant Francesc parla amb el llop 5. Fragment III. Abraçada de Sant Francesc al llop 6. Fragment V. Els ocells 7. Fragment VIII. El Serafí dels Estigmes, amb sis ales 8. Fragment de Sonatina per a violí i piano. Josep Soler 9. Fragments de sonata. Alban Berg 10. A Matilde. Josep Soler 11. Sonata núm. 2 per a violí i piano. Josep Soler
Dins de l’obra de Josep Soler, la música per a violí i piano apareix com un resum ideal de la seva evolució compositiva en la qual trobem empremtes deixades per compositors de diverses generacions i disciplines. Així trobem obres de tres dècades diferents cadascuna d’elles arrelades en un context diferent. La inclusió en aquest disc de la sonata de Berg no és sinó una mostra representativa de l’estima de Josep Soler cap al compositor. Soler va glossar obres de Berg en més d’una ocasió. Els intèrprets Miguel Simarro (violí) i Robert Schröder (piano) són artífexs d’aquest document sonor únic que esperem reculli els èxits ben merescuts. Cal esmentar que la realització d’aquest projecte discográfico ha estat possible gràcies a la colÀlaboració d’un grup d’entitats entre les quals cal esmentar a ecooo, Escola Superior de Música de Catalunya, L’Auditori, CatMúsica , Música de Cambra de Castelldefells I l’Auditori de Vilafranca del Penedés.

Opinions

 1. Joan Perelló 30 de novembre de 2001

  UN RONDINAIRE COHERENT

Critiques

 1. Agustí Bruach 30 de novembre de 2001

  El disc ha quedat realment molt bé. Felicitats: heu fet un treball molt acurat.

 2. Jorge de Persia de LA VANGUARDIA 30 de novembre de 2001

  En manos de dos buenos intérpretes, estas obras de Soler que proceden de las dos últimas décadas, muestran una consistencia excepcional y una estructura expresiva que nos habla de una frase inspirada y romántica, no en el sentido estilístico del término, sino en el del compositor que con un lenguaje propio y actual se manifiesta dentro de una tradición en poeta.

 3. Josep Barcons Palau - REVISTA MUSICAL CATALANA 30 de novembre de 2001

  Si alguna cosa queda clara des del minut u en aquest CD és que el violinista Miguel Simarro i el pianista Robert Scröter estan del tot compromesos amb la poètica musical de Josep Soler [...]l'enregistrament és una mostra perfecta de la poètica encalmada i meditativa que ha anat sent cada cop més el segell distintiu de la porducció del Soler madur.[...] Els amants de la música de Josep Soler trobaran en aquest CD una de les millors versions imaginables de les seves creacions. I, per aquells que no el coneguin, el Cd presenta, sense dubte, una magnífica porta d'entrada a l'univers profundament personal d'aquest compositor.

 4. Vicent Minguet - SONOGRAMA 30 de novembre de 2001

  Tant Simarro com Schröter són músics de gran talent que es mostren tothora posseïdors d’una tècnica acurada. Les seves interpretacions no defugen la profunditat emocional d’un llenguatge estructurat amb força intel·ligència, com és el de Josep Soler.

 5. RITMO - David Cortés Santamarta 30 de novembre de 2001

  Un monográfico que muestra la necesidad d eotros registros que recojan como se merece la diversidad creativa de Soler.

 6. LA VANGUARDIA, 16 de junio 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica
 7. SONOGRAMA - juliol 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica
 8. RITMO - enero 2014 22 de març de 2017
  Veure crítica
 9. REVISTA MUSICAL CATALANA - diciembre 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica
 10. SCHERZO - octubre 2013 22 de març de 2017
  Veure crítica