Gloria-Isabel Ramos Triano

Islas Canarias ( 1964 )


Gloria Isabel Ramos Triano, directora d'orquestra i compositora de trajectòria internacional. Directora Titular i Artística, entre d'altres, de l'Orquestra de Còrdova 2001-2004, va ser la primera dona a exercir aquest càrrec en una orquestra professional a Espanya, amb gran èxit de crítica i públic. Guanyadora de diversos premis de Direcció d'Orquestra, entre d'altres, el Primer Premi del Concurs de Cadaqués, com l'única dona en ser premiada en aquest concurs. Ha dirigit concerts amb orquestres com la London Symphony Orchestra, l'Orquestra Simfònica de Sant Petersburg, Orquestra de Cambra de Viena, Orquestra Simfònica Schlesswig-Holstein, Orquestra de la Ràdio de Leipzig, Orquestra Nacional d'Espanya, etc… dirigint en vàries ocasions les seves pròpies obres , entre altres :
Abrazo del Agua dirigint a l'Orquestra de la RTVE, Madrid 2007; Las Flores del Mal dirigint a l'Ensemble de l'ORCAM, Madrid, 2008; La Torre del Oro dirigint la Real Orquestra Simfònica de Sevilla, 2010.
Entre altres guardons figuren « Ojo Crítico » de RNE, i « Mujer Canaria » del Orfeón La Paz de La Laguna.
Fundadora a Suïssa de l'Orquestra WELTSAITEN SINFONIETTA, de la qual és Directora Titular i Artística.
Ha tingut una Intensa activitat compositiva aquests darrers anys recents. La seva obra «amazon» serà estrenada el 2022 per la Pittsburgh Symphony Orchestra, i programada el 2023 per la San Francisco Symphony Orchestra.



Obres

Gloria-Isabel Ramos Triano