Francisco Escudero

Zarauz - Guipúzcoa ( 1912 ) - San Sebastian - Donostia ( 2002 )

Va néixer a Donosti (Sant Sebastià) i va formar-se com a compositor al Conservatori d’aquesta ciutat amb Bertrán Pagola i, gràcies a una beca de la Diputació guipuscoana, va estudiar també a Madrid amb Conrado del Campo, amb Paul Dukas i Paul Le Flem.
Durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) va lluitar amb les el bàndol republicà fins que al 1936 va refugiar-se a França on continuà els estudis. El 1941 va ser enviat a un camp de concentració de però al 1942 es traslladà a Madrid, ciutat en la qual va prosseguir la seva formació amb Conrado del Campo gràcies a un seguit de beques.
El 1946 s’instal•là a Bilbao, on va treballar com a professor de música a la "Santa Casa de Misericòrdia" i com a director assistent a la Sociedad Coral de Bilbao. Tres anys després (1948) va obtenir la Càtedra d’harmonia i composició del Conservatori de Música de Donosti (Sant Sebastià) on va dur a terme una important tasca pedagògica. Amb ell van estudiar Lorenzo Ondarra, Gotzon Aulestia, Jos&eacu

Últimes notícies

Francisco Escudero
Zigor i Fuegos sota la batuta de Pierre-André Valade

Zigor i Fuegos sota la batuta de Pierre-André Valade

La Bilbao Orkestra Sinfonikoa, sota la direcció de Pierre-André Valade, un dels grans especialistes a nivell mundial en el repertori modern i contemporani, oferirà un concert extraordinari demà dijous dia 11 d'octubre a les 8 del vespre al Teatre Camps Elisis de Bilbao.
Llegir més
Disponibles els catàlegs per compositors

Disponibles els catàlegs per compositors

a estàn disponibles els catàlegs gratuïts de compositors. S’hi pot consultar totes les obres -partitures, llibres i discos- que han estat editats per Tritó i que són disponibles a la botiga.
Llegir més
L'Oratori Illeta de Francisco Escudero

L'Oratori Illeta de Francisco Escudero

El músic basc Francisco Escudero (1912-2002) no només va ser mestre d'una important generació de compositors bascos sinó que, com a compositor, té obres destacables. Una de les més interessants és l'Oratori Illeta (Funeral) per a baríton, cor mixt ...
Llegir més