Antonio E. Lauzurika

Vitoria-Gasteiz ( 1964 )
Antonio E. Lauzurika

Compositor nascut el 1964, va estudiar harmonia i composició amb Carmelo Bernaola al Conservatori Jesús Guridi de Vitoria. Va ampliar la seva formació amb compositors com Cristobal Halffter, Luis de Pablo i Armando Gentilucci, i posteriorment amb Eliott Carteren l'Acadèmia Acanthes d'Avinyó i amb Franco Donatoni a l'Acadèmia Chigana de Siena. Va asistir igualment a l'Internationale Ferienkurse für Neue Musik de Darmstadt amb compositors amb Iannis Xenakis, John Cage, Wolfgang Rihm, Kaija Saariaho, Brian Ferneyhough, Heltmut Lachenmann, etc.

Va rebre el tercer premi al concurs per a joves Compositors de la SGAE (Madrid, 1989), i el segon premi al Concurs Internacional de Composició Alfredo Casella 1995 de Siena (Itàlia). Així mateix va ser seleccionat per la Tribuna Internacional de Compositors de la UNESCO a Paris. El 2017 va obtenir el Premi Reina Sofia de Composició Musical per orquestra. 

Ha estat composito resident de Joventuts Musicals de Catalunya a la temporada 18-19. Ha rebut, entre altres, encarrecs de la Fundació March, de la Quinzena Musical de San Sebastián, del Festival Internacional de Música Contemporànea d'Alacant, del Festival Europa Cantat, de la Orquestra Simfònica d'Euskadi, de la Jove Orquestra d'Euskadi (EGO), de la Fundació BBVA, de la Fundació Catedral de Santa Maria de Vitoria, de la Orquestra EIO del País Basc, de Joventuts Musicals i de Musikene. 

Les seves obres han estat interpretades, entre altres llocs, als següents: Madrid (Auditori Nacional, Fundació Juan March, Museu Nacional Reina Sofia, Sala Galileo Galilei), Teatro Auditori de El Escorial, Museu Guggenheim de Bilbao, Festival Bernaola de Vitoria, Festival de Música Basca Musikaste de Renteria, Festival d'Alacant, Auditori Euskalduna de Bilbao, Auditori Baluarte de Pamplona, Cicle de Música Contemporànea de Lleó, Cicle de Música Contemporànea de la Fundació BBVA, Festival Internacional de Música Estiu Musical de Segovia, Foro Nueva Música de México, la EXPO 98 de Lisboa, Institut Cervantes de Londres i d'Alexandria, Teatre de la Òpera de El Cairo, Festival A Tempo de Venezuela, Auditori de Milán, Teatro Mayor de Bogotá, Teatre Comunale de Cremona, Festival Internacional de Música de Chihuahua (México), la programació E-WERK de Friburgo etc.

 

Publicacions (0)

Antonio E. Lauzurika

Últimes notícies

Antonio E. Lauzurika
Properes edicions: Castillo, Lauzurika i Fontcuberta

Properes edicions: Castillo, Lauzurika i Fontcuberta

Tritó ha signat nous contractes per a l'edició d'obres de Manuel Castillo (Sevilla, 1927-2005), Antonio E. Lauzurika (Vitoria-Gasteiz, 1964) i Carlos Fontcuberta (València, 1977)

Llegir més