Carlos Fontcuberta

València ( 1974 )

Neix el 1977 a València. Estudia composició amb Ramón Ramos a València i amb Gérard Pesson i J. Manuel López López a París

És guanyador de l'XXXVII Premi Reina Sofia de Composició Musical (2020) amb l'obra Trencadís i Primer Premi en el XXII Premi Joves compositors Fundación Autor-CNDM (2011).

Les seves obres han estat interpretades per l'Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Lorraine, Orquestra de València, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Cor de la Generalitat Valenciana, Grup Instrumental de València, Ensemble Espai Sonor, Ensemble d'Arts, B3 Brower Trio, Smash Ensemble, Plural Ensemble, Ensemble Cepromusic, Neopercusión, Ensemble l'Itinéraire, Ensemble Orchestrutopica, etc .; en auditoris com el Palau dels Arts Reina Sofia, Palau de la Música de València, Teatre romà de Sagunt, Auditori 400 de el Centre d'Art Reina Sofia, Auditori de Barcelona, ​​Teatres de Canal, Teatre Auditori Escorial, Fundació BBVA a Bilbao, Auditori de Saragossa, Gran Salle de l'Arsenal de Metz; i en festivals com Ensems, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Festival Acanthes (Metz), Festival Gare du Nord (Basilea), Festival Bernaola, Festival d'Art Sacre de Madrid, Mostra Sonora de Sueca, etc.

Ha estat compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, per a la qual ha escrit per encàrrec l'òpera Nits blanques estrenada al Palau de les Arts en versió concert, i Liebestod (Barcarola per a orquestra). Les dues obres queden recollides en un disc monogràfic gravat per l'orquestra sota la direcció de Manuel Galduf. A aquest disc s'afegeix el CD també monogràfic recentment publicat amb la revista d'art, literatura i música Sibil·la, que li va dedicar la secció de música en un dels seus números.

Entre d'altres encàrrecs rebuts destaquen: un concert per a piano i orquestra encarregat pel Palau de la Música de València i estrenat recentment per l'Orquestra de València i Carlos Apellániz sota la direcció de Jordi Francès; l'encàrrec de Ràdio France d'una obra gravada per l'Orchestre Philharmonique de Radio France per al programa de ràdio Création mondiale de France Musique; la realització d'una obra per al Cor de la Generalitat Valenciana en commemoració del seu XXV aniversari; la composició d'una de les peces obligades per al XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi, etc. Ha rebut més encàrrecs del Grup Instrumental de València, Mostra Sonora de Sueca, Neopercusión, Festival de Música de Cambra "Residències" de Godella i Festival Percudeix de Catarroja.

Obres

Carlos Fontcuberta

Últimes notícies

Carlos Fontcuberta
Properes edicions: Castillo, Lauzurika i Fontcuberta

Properes edicions: Castillo, Lauzurika i Fontcuberta

Tritó ha signat nous contractes per a l'edició d'obres de Manuel Castillo (Sevilla, 1927-2005), Antonio E. Lauzurika (Vitoria-Gasteiz, 1964) i Carlos Fontcuberta (València, 1977)

Llegir més