Juan Crisóstomo de Arriaga

Bilbao ( 1806 ) - París ( 1826 )
Juan Crisóstomo de Arriaga
Malgrat haver tingut una vida molt curta, el compositor basc Arriaga ha deixat una obra poc extensa però que assoleix uns alts nivells de qualitat, que fan encara més lamentable la seva mort prematura abans d’arribar a l’edat de vint anys, tot just quan començava a fer-se conèixer al públic de París.

Molt sovint els crítics espanyols han exageratla falta de preparació acadèmica d’Arriaga per a, d’aquesta manera, posar l’accent en les seves extraordinàries qualitats naturals. El cert es que estudia violí amb Faustino Sanz, violinista de la capella de música de la basílica de Santiago i, a molt curta edat comença a composar i representar les seves primeres obres fins que al 1819 estrena la seva òpera en dos actes, Los esclavos felices.

L’any 1821, amb quinze anys, marxa a París on estudiarà contrapunt i fuga amb Fétis i violí amb Baillot, ien els pocs anys que resten fins la seva prematura mort a la capital francesa, es dedica intensivament a la composició,  destacant, a més de l’òpera esmentada, els tres quartets de corda o La sinfonía a grande orquesta.

El seu estil traspua influències dels autors més importants del primer Romanticisme, especialment de la música operística italiana i del simfonisme centreeuropeu, adobat amb l’elegància d’escriptura tan valorada en el conservatori parisenc, tot mantenint un element d’expressivitat individual.

Ultims concerts

Juan Crisóstomo de Arriaga

Últimes notícies

Juan Crisóstomo de Arriaga
El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

Com molts de vosaltres ja sabreu, des del 26 de juliol està tenint lloc la Quincena Musical de San Sebastián, un esdeveniment amb un ampli cartell en el qual es donen cita gran quantitat d'intèrprets en aquest festival que és el més antic d'Espanya,
Llegir més
Ainhoa Arteta i Sir Neville Marriner units per Arriaga