Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

Com molts de vosaltres ja sabreu, des del 26 de juliol està tenint lloc la Quincena Musical de San Sebastián, un esdeveniment amb un ampli cartell en el qual es donen cita gran quantitat d'intèrprets en aquest festival que és el més antic d'Espanya, ja que se celebra des de 1939. S’hi celebren concerts simfònics, ballets, música antiga, agrupacions de càmbra i música contemporània, en diversos llocs com esglésies, el Palau de Miramar o l'esplèndid Auditori Kursaal, obra de Rafael Moneo.

Precisament a la Sala de Càmera d'aquest auditori, el Quartet Arriaga s'encarregarà d'interpretar el concert de dimecres 24 d'agost. La formació interpretarà un programa eclèctic, que englobarà obres del Classicisme i de compositors del segle XX, interpretant obres del músic de Vitoria Jesús Guridi (Quartet nº 1 en Sol Major), Juan Crisóstomo d'Arriaga (Quartet nº 2 en La Major) i del virtuós violoncel•lista italià Luigi Boccherini (Quartet G159 en Do menor, Op. 2, Nº1). També l'obra Vistes al mar, una composició amb marcat sabor mediterrani d'Eduard Toldrá. El compositor va ser un referent essencial de la música catalana durant el segle passat, amb el qual Guridi va mantenir una estreta amistat. Aquest programa es tornarà a interpretar el dia 26 d'agost a les 20 h en el Parc Lamuza de la localitat de Llodio, en el marc de Quincena Andante.

Format pels violinistes Aitzol Iturriagagoitia i Rodrigo Bauzá, el violista Miguel Ángel Lucas i el violoncel·lista Damien Ventula, el Quartet Arriaga és el punt de trobada de quatre personalitats de la música de càmera europea amb àmplia experiència a nivell internacional. Així ho testifica la seva activitat concertística per tot Europa.

Segueix l’enllaç per escoltar fragments de Juan Crisóstomo Arriaga >

[caption id="attachment_5072" align="aligncenter" width="572" caption="El Cuarteto Arriaga"][/caption]

Compartir: