Franz Danzi

Schwetzingen ( 1763 ) - Karlsruhe ( 1826 )
Franz Danzi
Danzi va estudiar amb el seu pare i amb Georg Joseph Vogler abans d’ingressar, sent  encara un adolescent, a l’orquestra de l’elector Karl Theodor el 1778.

L’any 1780 va ser publicada a Mannheim la primera de les seves composicions per a instrument de vent. Després d’un aprenentatge amb la petita orquestra de teatre de Mannheim, el 1784 marxa a Munich per ocupar el lloc que deixava lliure el seu pare com a principal violoncel·lista.

Cap al 1798, a Munich, ascendeix a la posició d’ajudant de Kapellmeister en un dels centres musicals més importants d’Europa, però el 1807, insatisfet amb el tractament que rep a la cort, abandona Munich per a fer de Kapellmeister en la menys important cort de Federic I de Württemberg a Stuttgart, el nou rei de Württemberg. Cinc anys més tard es trasllada a Karlsruhe, on passa els últims anys de la seva vida en el Konservatorium Real.

Va compondre en la majoria dels principals gèneres del seu temps, incloent l’òpera, la música d’església, treballs orquestrals, i moltes varietats de música de cambra. Era un violoncel·lista de primer ordre a més d’un destacat i eficaç director d’orquestra.