Xavier Torras

Xavier Torras
Estudia piano des dels 7 anys amb Silvia Font i Jaume Miquel, posteriorment també amb Rafael Caballero, i al Conservatori del Liceu amb Lluïsa Fortí. Ha estudiat composició, orquestració i direcció d’orquestra amb professors destacats com Ros Marbà, J.A.Amargós, Rafael Caballero, Roque Baños, Juan Bardem, Pascal Gaigne, Lluis Vergés, Tomás Garrido, i teoria de la música per al cinema amb Conrado Xalabarder i els compositors de cinema Edessio Alejandro i Bruno Coulais.
Com a compositor s’ha centrat exclusivament en el món del teatre i el cinema escrivint la música per obres de teatre com “No coneixes en Prosineckty?”, “Eva Peron”, “Flor de Otoño”, “Lluny”, “El Público”, “El color del agua”  i per diversos.  És autor de la banda sonora de la pel·lícula “Como Mariposas en la Luz” de Diego Yáker. Com a compositor de teatre musical ha escrit “Molt Soroll X Shakespeare” (EM+P) estrenat a Barcelona.
En el camp de la dansa ha compost la partitura de l’espectacle “(OB)sessió”, per orquestra de cambra, encarregada per la companyia Roberto G. Alonso. 
Ha treballat també com a orquestrador dels musicals “Kiss Me Ka