José María Sánchez-Verdú

Algeciras ( 1968 )
Estudia Composició (amb Antón García Abril), Direcció y Musicologia al Real Conservatorio Superior de Música (RSCM) de Madrid, on obté Premis Extraordinaris en Fuga i Composició. És llicenciat en Dret per la Universidad Complutense. Amplia els estudis en diversos centres musicals europeus, entre ells la Accademia Chigiana de Siena (1992) o la Musikhochschule de Frankfurt (1996-99). Ha estat becari a l’Academia Española de Roma, del DAAD/la Caixa a Frankfurt i de la Orquesta Joven de Andalucía. El 2005 és compositor en residència del Carinthischer Sommer Festival (Àustria). Entre 1991 i 1995 fou professor de Contrapunt al RCSM de Madrid. Ha estat convidat com a professor i conferenciant pel Mozarteum de Salzburg, la Universität der Künste (Berlín), Hochschule für Künste (Bremen), Cátedra Manuel de Falla (Andalucía), etc. Des del 2001 és professor de Composició a la Robert-Schumann-Hochschule de Düsseldorf. Viu a Berlín.

Ha rebut encàrrecs del Pavelló alemán de la EXPO 2000, Festival de Schleswig-Holstein, Biennale für Neue Musik de Hannover, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Madrid, Teatro de la Zarzuela, CDMC (INAEM), Semana de Música Religiosa de Cuenca, Fundación Caja Madrid, Junta de Andalucía, Festival Junger Künstler de Bayreuth, Konzerthaus de Berlín, Klangspuren (Múnich), Staatsoper de Berlín, etc. Entre els premis que ha rebut destaquen el C. Halffter, Ciudad de Alcoy, tres Premis SGAE, 1er Premi de l’INAEM-Colegio de España (París), 1er Premi de la Junge Deutsche Philharmonie, Premio Nacional de Música el 2003, etc. S’han programat obres seves a la Biennale de Venecia, Festival de Saarbrücken, Festival d’Estrasburg, Tage für Neue Musik (Stuttgart), Festival Ultraschall (Berlín), Ferienkurse de Darmstadt, Philharmonie (Berlín i Colònia), Alte Oper (Frankfurt), Gewandhaus (Leipzig), Progetto-Musica (Roma), Festival de Primavera (Praga), Concertgebouw (Amsterdam), Lincoln Center (Nueva York) etc.

Actualment s’estan preparant diversos CDs monogràfics (Col-legno, Columna Musica i Harmonia Mundi). Obres seves han estat editades per Tritó, EMEC i Piles. Des del 2004 és compositor en exclusiva de l’editorial Breitkopf & Härtel.