Narcís Casanoves

Sabadell - Barcelona ( 1747 ) - Montserrat - Barcelona ( 1799 )
Narcís Casanoves
Organista i compositor. Va estudiar a l’Escolania de Montserrat sota la direcció dels mestres José Martí i Benet Julià Ros. Als 16 anys començà el noviciat amb els mateixos monjos de Montserrat, i aquí mateix es va dedicar a l’orgue i la composició musical.
Era admirat per la seva interpretació amb l’orgue, fou també dos cops mestre d’escolans, i un compositor prolífic.
Destaca principalment per la música de teclat (partidos, versos, sonates per a clarins per orgue; o passos i sonates per clave) i la religiosa vocal (en té de dos estils: un amb polifonia severa només amb acompanyament de baix continu; i un estil més galant amb acompanyament instrumental concertant, usat per les festivitats més significatives de l’any litúrgic). Aquesta diferenciació no sempre queda del tot clara segons l’obra.
Creà també una perfecta acomodació de la música al text, amb caire elegant i de riquesa melòdica sense oblidar la tradició monàstica i hispana.

Últimes notícies

Narcís Casanoves
Pau Marsal i Boguñà (1761 - 1839)

Pau Marsal i Boguñà (1761 - 1839)

Aquest any 2011 es compleixen 250 anys del naixement de Pau Marsal i Boguñà (Terrassa, 1761 - 1839), organista, compositor i violoncelista català dels segles XVIII i XIX. Es formà a l'Escolanía de Montserrat amb Narcís Casanoves. Als 17 anys ...
Llegir més