Luigi Boccherini

Lucca (Itàlia) ( 1743 ) - Madrid ( 1805 )
Luigi Boccherini
Nascut a Itàlia. Fou un personatge rellevant pel que fa el desenvolupament del quartet i quintet de cordes del s.XVIII. Fill de pare violoncelista i contrabaixista, fou intèrpret virtuós de violoncel des de molt jove i durant el seu primer viatge a Viena començà a composar, i metre estigué a Milà entra amb contacte amb Giovanni Battista Sammartini el qual li influí de manera decisiva. Gràcies al viatge a Roma es va familiaritzar amb la música polifònica de Palestrina i Corelli.

Després es traslladà a Madrid (1768) en busca d’una feina fixa tot i que la seva música ja era popular arreu, i es dedicà íntegrament a la composició. Intentà ingressar a la Capella Reial però no fou possible, i poc després entrà amb contacte amb l’Infant Don Luís Antonio de Borbón pel qual treballà amb unes condicions molt favorables. Des de 1776 fins al 1785 seguí a l’Infant Lluís en un desterrament, i amb la mort d’aquest ocupà un lloc a la Capella Reial sense oposició, i poc després a la Capella de Francisco Brunetti i, amb obres, per la comtessa-duquessa de Benavente.

Entre la seva obra hi trobem l’Stabat Mater, La Clementina(una sarsuela) i nombrosos quartets, quintets, simfonies, i concerts per a violoncel i orquestra on desenvolupà els recursos instrumentals del quartet i quintet com a formes musicals.

Obres

Luigi Boccherini

Últimes notícies

Luigi Boccherini
El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

Com molts de vosaltres ja sabreu, des del 26 de juliol està tenint lloc la Quincena Musical de San Sebastián, un esdeveniment amb un ampli cartell en el qual es donen cita gran quantitat d'intèrprets en aquest festival que és el més antic d'Espanya,
Llegir més