Benet Casablancas

Sabadell - Barcelona ( 1956 )
Benet Casablancas

Premio Nacional de Música 2013 per "la maduresa i la mestria assolides en la seva música, recognoscibles en l’aportació als diversos gèneres que integren el seu catàleg; també es reconeix la seva àmplia difusió internacional" Nascut a Sabadell, Benet Casablancas va formar-se musicalment a Barcelona i Viena, on va treballar, entre d’altres, amb Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl. És també llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en musicologia per la mateixa universitat. Les seves obres, distingides amb nombrosos encàrrecs i premis (Ciutat de Barcelona, Musician’s Accord de Nova York, Premi Nacional del Disc, Composer’s Arena d’Amsterdam, Joventuts Musicals de Barcelona, Òscar Esplà, Ferran Sor, Finalista del Prix Prince Pierre de Mònaco, etc.), són interpretades regularment als principals països d’Europa, Canadà, EUA, Japó i Latinoamèrica per formacions, solistes i directors de gran prestigi (London Sinfonietta, Ensemble Contemporain de Montréal,

Últimes notícies

Benet Casablancas
Benet Casablancas ens porta al cinema

Benet Casablancas ens porta al cinema

La Filmoteca de Catalunya juntament amb l'Auditori de Barcelona han programat aquesta atractiva proposta en la qual música i cinema es vinculen mitjançant el discurs de Benet Casablancas.
Llegir més
L'agenda de Benet Casablancas, completa fins al 2016

L'agenda de Benet Casablancas, completa fins al 2016

Des de 2013 i fins 2015 Benet Casablancas serà compositor en residència de l'Auditori-OBC a Barcelona. La temporada 2013 comença amb un Us fem un resum dels propers esdeveniments.
Llegir més
Benet Casablancas al món (segona part)

Benet Casablancas al món (segona part)

Seguint la proposta que vam iniciar la setmana passada en un post de este blog, us ressenyem alguns dels millors moments de la crítica recent al voltant de la figura de Benet Casablancas.
Llegir més