Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Crítiques a la premsa sobre el concert de Jesús Rueda

"Els concerts històrics es compten amb els dits d'una mà. És per això que ho són. Per això i perquè marquen una època distinta després d'ells. Doncs bé, per a la música espanyola, el concert del dimecres al Festival d'Alacant fou històric en mostrar completa tota l'obra per a quartet de corda d'un dels millors compositors de l'actualitat -i no només a Espanya-: el madrileny Jesús Rueda. La passada temporada es tocaren a Madrid les seves dues simfonies i aquest modest crític intentà transmetre als seus lectors el seu entusiasme. Ara, l'entusiasme es redobla, així com la intenció de contagiar-lo. Tan sols resta esperar que aquest programa es repeteixi a més llocs i que els discs el facin arribar per tot arreu. Aquí tenim el nostre compositor del segle XXI."

Luis Suñen

El País

Poques vegades, i hem de celebrar-ho, es troba en la música contemporània una explosió d'entusiasme com en aquesta ocasió en la qual coincidiren un grup excepcional d'intèrprets amb les partitures d'un compositor de gran categoria. El monogràfic que el festival dedicà a Jesús Rueda serà sens dubte un dels punts de referència en la seva història i és ja motiu de felicitació per al seu director, Jorge Fernández Guerra, per tan feliç conjunció. Cinc obres en programa que representen uns quinze anys de feina de Rueda; un panorama que confirma la gran sensibilitat d'aquest músic...

Jorge de Persia

La Vanguardia

Si el seu primer quartet impressiona per la seva energia i virtuosisme desgavellat - no va ser res per als inefables Arditti -, el segon, Desde las sombras, és una pàgina de pensar musical profund en la qual sobrevolen idees que s'apropen a Xostakòvitx i Beethoven. Gran música d'un artista que sembla enfilar per la recta dels grans mestres."

J.L. Pérez de Arteaga

La Razón"

Compartir: