Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Tritó publica el Trio Op. 50 de Granados

Tritó publica el Trio Op. 50 de Granados

Tritó Edicions ha publicat la partitura del Trio per a violí, violoncel i piano, op. 50 d’Enric Granados. Es tracta d’una edició crítica, a càrrec dels components del Trio Rodin, que parteix del manuscrit autògraf conservat a l’Arxiu Històric del Museu de la Música de Barcelona.

L’edició, que incorpora indicacions per tal de facilitar-ne la interpretació, substitueix la que Tritó va publicar el 2010 i que només prenia en consideració la primera edició de l’obra, publicada 60 anys després de la mort de Granados. La partitura estarà disponible properament.

El Trio op. 50, juntament amb el Quintet op. 49, són les dues obres de format cambrístic més importants de Granados. Totes dues es van estrenar al Salón Romero de Madrid l’any 1895. El Trio, interpretat pel violinista Julio Francés, un joveníssim Pau Casals al violoncel i el mateix Granados al piano, va obtenir una acollida entusiasta per part del públic i va rebre el favor de la crítica del moment.

Els components del Trio Rodin (Carles Puig, Esther Garcia i Jorge Mengotti), que van començar a treballar amb aquesta obra el 2015 per tal d’incloure-la al seu disc Enrique Granados. Chamber music with piano (OnClassical, 2016), la van presentar en directe el 26 de maig al Petit Palau de Barcelona, dins la temporada 20/21 del cicle BCN Clàssics.

L’edició del Trio per a violí, violoncel i piano, op. 50 enriqueix el catàleg d’obres d’Enric Granados publicades per Tritó Edicions, entre les quals destaquen les òperes Goyescas i Follet, el Quintet en Sol menor i l’obra completa per a veu i piano. El segell discogràfic Tritó també disposa en el seu catàleg dels enregistraments en CD de Goyescas, Follet, Picarol, Gaziel, Azulejos i les dues obres de cambra citades: el Trio op. 50 i el Quintet op. 49.

Compartir: