Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Albéniz, Granados, Pla i Sor a la programació de BCN Clàssics

Albéniz, Granados, Pla i Sor a la programació de BCN Clàssics

La segona temporada del cicle BCN Clàssics, que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana entre el 10 de novembre d’aquest any i el 8 de juny de 2018, inclou en la seva programació obres d’autors catalans, com Isaac Albéniz, Enric Granados, Josep Pla i Ferran Sor. Tots ells formen part del catàleg de Tritó Edicions.

Així, l’1 de desembre, en un concert extraordinari per commemorar el 150è aniversari de Granados (1867-1916), es recuperaran dos drames modernistes amb llibret d’Apel·les Mestres i música de Granados que no s’havien representat des de la seva estrena a principis del segle XX: Gaziel i Picarol.

El 13 de desembre, en un programa encapçalat pel Rèquiem de Mozart, l’Orquestra de Cadaqués obrirà el concert amb l’obra Stabat Mater de Josep Pla (1728-1762), sota la batuta de Gianandrea Noseda.

Ja al 2018, el 15 de març, la mateixa orquestra interpretarà les obres Eritaña i Rondeña d’Isaac Albéniz (1860-1909), amb orquestració de Jesús Rueda, en un programa que es completarà amb la simfonia Heroica de Beethoven i el Concert per a piano núm. 2 de Rachmaninov.

L’11 de maig, aquest cop sota la direcció de Vladimir Ashkenazy, l’Orquestra de Cadaqués interpretarà l’obertura de l’obra La Elvira portuguesa de Ferran Sor (1778-1839), en un concert que es completarà amb el Concert per a piano núm. 3 de Rachmaninov i amb la simfonia Pastoral de Beethoven.

Amb aquesta programació, el cicle BCN Clàssics referma el seu compromís amb la recuperació del patrimoni musical del país, tal com ja va fer la primera temporada, en la qual va programar obres de Ferran Sor en dos dels seus concerts.

Compartir: