Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Presentació del nou CD "Música Española en el Exilio"

Com diu Vargas Llosa en el pròleg del CD: “Música espanyola a l’exili recull l’obra d’un grup de compositors exiliats que van pertànyer a la Generació del 27 i també la de músics que van haver de desenvolupar la seva obra sota un règim dictatorial. En bona mesura, aquest disc també recull les inquietuds i decisions que van fer d’ells els grans músics capaços de reflectir el seu temps i entorn..”

Les obres seleccionades per a aquest CD tenen com a referència comuna el clarinet i ens acosten a alguns dels protagonistes de la jove generació que va coincidir en termes estètics i ideològics amb poetes com García Lorca o Rafael Alberti.

Totes elles peces d’una qualitat extraordinària, que van caure pràcticament en l’oblit degut a les circumstàncies històriques d’Espanya: la postguerra i les seves desastroses conseqüències en la vida cultural i artística del país.

Els compositors que s’inclouen, a més de formar part d’una mateixa generació, tenen com a senya d’identitat el fet d’haver estat molt actius a Espanya durant la República i la Guerra Civil, temps de canvis substancials en l’estètica i la vida musical. Gairebé tots, tret de Menéndez, van marxar a l’exili.

Obres de Julián Bautista, Robert Gerhard, Julián Menéndez, Rodolfo Halffter i Jesús Bal y Gay

Dimarts 10 de març, 19:3.0 hs.

Centre Cultural La Beneficència - Cultura Diputació de València

TD00110: Música Española en el Exilio

Compartir: