Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Tess Knighton i Cecilia Nocilli a la presentació del llibre "El manuscrito de Cervera. Música y danza palaciega catalana del siglo XV"

Dijous passat va tenir lloc a la nostra sala la presentació de l'últim llibre publicat de la sèrie AMALGAMA TEXTOSEl manuscrito de Cervera. Música y danza palatina catalana del siglo XV de la musicòloga Cecilia Nocilli.

Tess Knighton, doctora en musicologia per la Universitat de Cambridge i especialista en el repertori musical ibèric dels segles XV al XVII, va realitzar una interessant exposició entorn del paper que va tenir la dansa dins l’aristocràcia a la Península Ibèrica.

Cecilia Nocilli, doctora en Musicologia per les universitats de Pavía i Valladolid, es va endinsar en aspectes paleogràfics del document objecte d'aquesta publicació. Com hem explicat en una ocasió anterior, aquest volum pretén sintetitzar la segona part de la tesi doctoral de l'autora, La dansa alla cort aragonese digues Napoli, 1442-1502.

Durant tots aquests anys hem pogut conservar a Catalunya una de les fonts més antigues amb notació coreogràfica existents a Europa.

Professors de dansa, musicòlegs i músics, van tenir ocasió d'obtenir de primera mà alguns detalls sobre el procés de reconstrucció i interpretació d'aquesta font summament rellevant per a l'estudi de la història i notació de la dansa a Europa.

L'interès que desperta aquesta font transcendeix fronteres. Durant tots aquests anys hem pogut conservar a Catalunya una de les fonts més antigues amb notació coreogràfica existents a Europa.

Com editors, estem orgullosos d'haver pogut donar llum a aquesta publiació, la qual es converteix en essencial per a la reconstrucció del nostre patrimoni cultural.

Com editors, estem orgullosos d'haver pogut donar llum a aquesta publiació, la qual es converteix en essencial per a la reconstrucció del nostre patrimoni cultural.

En pocs dies CatClàssica emetrà l'entrevista que la periodista Mònica Pages va realitzar a l'autora i a altres personalitats que van assistir a l'acte.

Una vegada més, gràcies a tots els qui vau ser presents a l’acte.

Entrevista realitzada per Mònica Pagès per a el programa Notes de Clàssica emès el 17 de març del 2014- Minut 41:20

Compartir: