Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

El productor audiovisual Daniel Arregui impulsa una campanya de Crowdfunding per a un documental sobre el Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués

[caption id="attachment_7551" align="alignleft" width="239" caption="Lorenzo Viotti. First Prize. Copyright: Joan Tomàs"][/caption]

Daniel Arregui, realitzador i productor audiovisual, que ha col·laborat en altres ocasions amb Tritó, ha impulsat un projecte de crowdfunding per dur a terme un documental sobre la darrera edició del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués.

El documental vol donar a conèixer el certamen que es realitza des de l'any 1992 i que ha propiciat la carrera de directors d’orquestra com són Gianandrea Noseda, Vasily Petrenko, Michal Nesterowicz o Pablo González, actualment directors titulars o principals convidats d’orquestres de gran prestigi. (En aquest enllaç pot veure’s un videoclip que es va fer en motiu del concurs l’any  2010).

A principis de desembre de 2013, més de cent vint joves directors de tot el món, es van donar cita a Cadaqués i Barcelona, per participar en l’onzena edició del concurs de direcció orquestral, amb l’Ensemble i l’Orquestra de Cadaqués. Dirigir Stravinsky, Mozart, Arriaga o l’estrena d’una obra contemporània, del compositor Hèctor Parra, eren algunes de les proves del certamen.

Tres directors van arribar a semifinals i dos d’aquests al concert final, que es va celebrar a l’Auditori de Barcelona el passat 19 de desembre de 2013. Lorenzo Viotti, el jove director suís-francès de 23 anys, rebria el primer premi: dirigir 23 orquestres simfòniques al llarg de les properes tres temporades!!!

Per participar amb el projecte o veure més informació, entreu a la página del verkami. Tens fins al 20 de gener!!

Daniel Arregui ha tingut l’oportunitat de viure de prop la intensa experiència musical d’aquests joves directors al llarg de les diferents proves del concurs i amb aquest documental en vol donar testimoni.

Per participar amb el projecte o veure més informació, entreu a la página del verkami. Tens fins al 20 de gener!!

Compartir: