Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Héctor Parra estrena una peça inèdita en el XI Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués

Amb la voluntat de seguir apostant per la música contemporània, l'onzena edició del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués (de l'11 al 19 de desembre) estrenarà una peça simfònica inèdita del compositor Héctor Parra (Barcelona, 1976), un dels autors més destacats del catàleg de Tritó Edicions. La partitura, titulada “L'absència”, va ser encarregada pel certamen amb la intenció de fomentar que els joves directors interpretessin peces d'avui en dia.

Parra és un talent original amb projecció internacional

En la roda de premsa en què es va presentar l'edició d'enguany del Concurs de Direcció, Llorenç Caballero, director artístic de l'Orquestra de Cadaqués, ha assegurat que “Parra és un talent original amb projecció internacional” - recentment ha estat el compositor resident del Huddersfield Contemporary Music Festival - i que la peça “és molt important per decidir el guanyador, perquè creiem en la música que es fa ara”. Després de ser interpretada pels semifinalistes, “L'absència” tindrà la seva estrena absoluta en el Concert Final del Concurs el proper 19 de desembre a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona. Serà llavors quan es decidirà el guanyador. El programa d'aquest concert es completarà amb peces de Sor i Beethoven. Durant el concurs, però, els aspirants hauran també d'afrontar repertori d'Stravinsky, Mozart, Dvorák i Arriaga.

L'absència, es podrà escoltar per primera vegada el proper 18 de desembre via streaming.

“L'absència”, que Parra va compondre durant una estada a Cadaqués, es podrà escoltar per primera vegada durant les semifinals del concurs el proper 18 de desembre via “streaming” a través de la web oficial de la competició: http://www.coicc.eu/ Els horaris d'aquestes proves estan previstos que tinguin lloc de 17:30 a 20:15 (hora d'aquí). Tanmateix la interpretació de l'obra també es podrà veure durant la retransmissió online de la final del Concurs el dia següent.

Podeu escoltar la darrera publicació d'Héctor Parra al catàleg de Tritó aquí.

Compartir: