Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

El renaixement de Xavier Montsalvatge

Aquest any es commemora el centenari del naixement d'un dels compositors més estimats de la nostra editorial, el prolífic Xavier Montsalvatge.

Nombrosos són els esdeveniments que se celebraran durant el 2012 per retre homenatge a la seva trajectòria i llegat.

TRITÓ s'uneix a l'homenatge amb una reedició del disc doble publicat pel nostre segell el 2002. En ell es reuneixen les obres mestres del catàleg del compositor (encara que no les més interpretades):  Sortilegis, Sinfonietta-Concerto, Metamorfosi de concert, Impromptu en el Generalife, Hommage à Manolo Hugué i Concert del Albayzín.

Avui el nostre propòsit és encara més ambiciós; volem contribuir a que la música de Montsalvatge s'apreciï i reclami des d'altres països i sobretot a l'altre costat de l'Atlàntic.

En aquell moment, el disc va ser concebut no només com un homenatge que retíem al compositor amb motiu dels seus noranta anys, sinó principalment com un regal que un grup d’amics fèiem al Mestre. S’hi recollien moltes de les idees sorgides durant les moltes estones que Xavier Montsalvatge havia passat parlant amb nosaltres al llarg de la seva vida. Llorenç Caballero

Aquest projecte hauria estat impensable sense la presència d'alguns dels grans músics del nostre temps com Alicia de Larrocha, Jaime Martín, Josep Colom i l'Orquestra de Cadaqués sota la batuta de Gianandrea Noseda.

Compartir: