Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Noteflight, edició musical 2.0

Noteflight ja porta més de 3 anys entre nosaltres i des d’aleshores no ha parat de créixer i afegir funcionalitats al seu programa d'edició on-line. Per als que no el coneguin, es tracta d'una aplicació d'escriptura de música a Internet que permet crear, veure, imprimir i escoltar la notació musical amb qualitat professional, directament al navegador web. Com tots els serveis "als núvols" disposa d'una versió gratuïta amb certes limitacions i es pot accedir a una versió sense limitacions i funcions avançades adquirint un compte Crescendo per $49/any.

Crear i compartir

La seva capacitat com editor és notable i, tot i que probablement no arribi a certs límits de complexitat en la notació, sí que cobreix el 90% de les necessitats de qualsevol músic amateur o professional. Però el seu interès no radica tant en les seves funcionalitats com a editor sinó en la seva capacitat per a compartir treballs a la xarxa. En qüestió de minuts pots penjar la teva creació a les xarxes socials (l'usuari pot controlar quins membres de la comunitat poden veure, editar i comentar les seves partitures i cançons) i fins i tot pots incrustar un visor amb la teva obra al teu blog personal.

Aquí va un exemple:

Noteflight Classroom

El passat mes de gener s'ha afegit a la seva oferta el programa Noteflight Classroom, dirigida a professors de música. Noteflight Classroom permet la creació d'un espai virtual privat en el qual el professor (administrador) convida als seus alumnes a l’espai virtual on hi ha posat una sèrie d’exercicis i apunts, i els alumnes al seu torn participen realitzant els exercicis. Posteriorment el professor pot corregir els exercicis de cada alumne, puntuar-los, realitzar comentaris, etc. El preu del servei és de $295/any, quantitat més que raonable si es tenen en compte els costos del desenvolupament i manteniment d'un entorn d'ensenyament virtual de primera línia com aquest.

www.noteflight.com

Compartir: