Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

"Apocalipsi" a la Setmana de Música Religiosa de Cuenca

El dia 17 d'abril, Diumenge de Rams, tindrà lloc l'estrena absoluta de l'obra Apocalipsis, de Jesús Torres, encàrrec de la cinquantena Setmana de Música Religiosa de Cuenca, a l'Església de la Mercè de la mateixa localitat, essent el quart dels vint-i-dos concerts que se celebraran del 16 al 24 del proper mes d'abril, en un cicle de música que compleix ja mig segle.

La composició està basada en textos de l'Apocalipsi de Sant Joan, del Nou Testament, i pensada per a ser interpretada per un cor Gregorià de 7 membres, 2 cors mixts -de 12 membres cadascun, 7 percussionistes, 2 pianos, 2 grups de metall (2 trompetes, 2 trompes, 2 trombons tenores, 2 trombons baixos) i 1 oboè. Per això es el dia 17 comptaran amb el cor gregorià més important del panorama espanyol actual, Schola Antiqua, el cor francès Accentus, junt amb l' Ensemble Residencias, tots dirigits per Nacho de Paz.

L'obra

Esperant al concert per a descobir aquesta nova composició de Jesús Torres, de moment podem avançar que, amb una durada de 49 minuts, consta de set moviments:

I. Visión II. Los siete sellos III. Las siete trompetas IV. La bestia V. Caída de Babilonia VI. El juicio final VII. La nueva Jerusalén

Des de  l'any 2002 l'obra de Jesús Torres està essent publicada íntegrament per Tritó Edicions, així que esperem tenir-la disponible properament a la nostra botiga.

Així que ja ho sabeu, si viviu o teniu la opció de passar per Cuenca aquesta Setmana Santa, no dubteu a gaudir d'aquest i dels molts altres concerts que s'han programat per la 50 Setmana de Música Religiosa de Cuenca.

Compartir: