Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Estrena del musical Amadeu

Amadeu Vives (1871-1932) fou un de ls grans autors de sarsuela. El pare de Doña Francisquita, «Maruxa», Bohemios i operetes com La Generala nasqué a Barcelona i triomfà i morí a Madrid. Albert Boadella l'homenatja a Amadeu, un espectacle que estrena als Teatros del Canal de Madrid el proper divendres 21 de gener, sota la direcció escènica del mateix Boadella, i que estarà en cartell fins el 13 de febrer.

Amb Antoni Comas en el paper d'Amadeu Vives aquest musical «amb mala llet», com el qualifica Boadella, està format per fragments de «Doña Francisquita», «Bohemios», «La generala» i «Maruxa», juntament amb coples i cançons eròtiques creades en la joventut del compositor que seran interpretades per Yolanda Marín, Auxiliadora Toledano, Lola Casariego, Joana Thome, Israel Lozano i Francisco Corujo, acompanyats per la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid, sota la batuta de Miguel Roa i Manuel Coves.

Argument

Un diari de Barcelona encarrega a un jove periodista aficionat al rock dur un article sobre el gran compositor de sarsueles Amadeu Vives. La investigació sobre el famós músic català; de qui ni tan sols en coneixia la seva existència, porta al jove periodista a imaginar-se de manera real la vida i l'obra de Vives. A través d'un argument entre dramàtic i humorístic, van apareixent els passatges de sarsueles com Doña Francisquita, Bohemios, Maruxa o La Generala, així com les cançons i coples eròtiques creades durant la joventut del compositor. A mesura que augmenta la seva fantasiosa relació amb Vives, el jove periodista tan aficionat abans a la música heavy, va canviant els seus  conceptes sobre l'art, la vida i la política.

Més informació a la web dels Teatros del Canal.

Compartir: