Ginés Pérez

( ? ) - Oriola ( 1600 )
Ginés Pérez
Es desconeix el dia exacte del seu naixement, però si està acreditada la data del seu bateig, celebrat a la catedral d’Oriola el 7 d’octubre de 1548 . El 15 d’octubre de 1562, amb només 14 anys d’edat, va ser nomenat mestre de capella de la citada catedral.

El 13 de febrer de 1581 va aconseguir el magisteri de la Catedral de València,on un dels seus deixebles va ser Juan Bautista Comes. La seva "falta de regularitat" en el compliment de les obligacions li obliga a abandonar València Per a retornar el 1959 a Oriola.

El seu talent compositiu és comparat amb el de Palestrina, i s’alinea amb els més destacats músics polifònics de l’època a Espanya, la figura principal de la qual és Tomás Luís de Victória. Del compositor es conserven unes 50 obres de polifonia litúrgica, que es troben disseminades per diferents arxius catedralicis espanyols com els de València, Màlaga, Cadis, Oriola, Segorbe o Saragossa. La major part d’aquestes obres són salms i, en menor mesura, himnes i motets. També destaca l’aportació musical de Ginés Pérez en el Misteri d’Elx, amb la composició o adaptació d’algunes de les seves peces.Obres

Ginés Pérez

Un sol instrument

Obra
Set motets inèditsCor