Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

75 directors d'orquestra de tot el món participaran al IX Concurs de directors de l'Orquestra de Cadaqués

CINC DIES DE MÚSICA OBERTS AL PÚBLIC

VOLS PRESENCIAR EL CONCURS EN DIRECTE?

VOLS ASSISTIR AL CONCERT DE LA FINAL?

Del 2 al 7 de juny, els auditoris de Sant Feliu de Guíxols, Girona i de Barcelona obriran les seves portes al públic per oferir les proves del IX Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués i el seu Concert Final.

75 MODELS DE DIRECCIÓ ORQUESTRAL EN DISPUTA

Convocats per l'Orquestra de Cadaqués, 75 directors d'orquestra procedents de 46 països de tot el món hauran de mostrar les seves aptituds tècniques, artístiques i de comunicació, davant de l'orquestra, el jurat i el públic assistent, amb obres d'autors clàssics i contemporanis: A. Schönberg, W.A. Mozart, I. Albéniz, J. Rueda, X. Montsalvatge, A. Guinovart, J. Haydn, S. Prokòfiev, J.C. de Arriaga, Rimski-Korsàkov, G. Rossini i David del Puerto. Aquestes seran les dures proves per aconseguir el premi final, 6.000 euros i una gira en ferm amb 31 orquestres, tan nacionals com internacionals.

El jurat estarà presidit pel mestre rus Gennady Rozdhestvensky. Al costat d'ell, Lutz Köhler, director d'orquestra i president del Jurat del Concurs Internacional de Música de Munich, Alejandro Posada, director titular de l'Orquestra Sinfònica de Castella-Lleó i de l'Orquestra Sinfònica Nacional de Colòmbia, John Neschling, director de l'Orquestra Sinfònica de l'Estat de São Paulo, Cornelia Schmid, presidenta de Konzertscmid Hannover i la pròpia Orquestra de Cadaqués.

COMPROMÍS AMB LA MÚSICA DELS NOSTRES DIES

En el concert de la final del concurs s'estrenarà una obra que ha estat encarregada expressament per aquesta edició en col·laboració amb el Centre per a la Difusió de la Música Contemporània, i que servirà per a posar a prova els joves directors. Es tracta de l'obra Cap de quers del compositor David del Puerto, Premi Nacional de Música del 2005.

En els seus anys de trajectòria, el Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués ha aconseguit crèixer en prestigi gràcies, entre altres motius, a les importants trajectòries seguides pels guanyadors, entre els quals destaquen Gianandrea Noseda, Vasily Petrenko, Gloria Isabel Ramos, Alejandro Posada o Pablo González.

CALENDARI INVITACIONS

Totes les proves classificatòries del concurs (Auditori de Girona) seran obertes al públic i, per primera vegada en aquesta edició, també serà gratuïta l'entrada a la final, que s'esdevindrà a la sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona el dia 7 de juny a les 20:00 hores.

RESERVA LA TEVA INVITACIÓ A LES TAQUILLES DE L'AUDITORI DE BARCELONA Tel: +34 93 247 93 00

Compartir: