Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

L'Orquestra de Cadaqués i Marriner recuperen dues simfonies de Sor

Les partitures han estat publicades recentment per Tritó, que duu a terme la recuperació de l'obra oblidada d'un dels nostres compositors més importants de finals del segle XVIII-XIX. De les tres simfonies que va compondre Ferran SOR durant els primers anys del 1800, l'única que ha estat interpretada als nostres dies és la tercera.

Totes seran ara enregistrades per l'Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner per a un futur CD del segell Tritó, que ja ha publicat en partitura i CD tota l'obra per a piano a quatre mans de Ferran Sor. Les simfonies de Ferran Sor Procedents dels arxius musicals dels teatres madrilenys de començaments del XIX, les Simfonies núm. 1, 2 i 3 han estat rescatades pel musicòleg Josep Dolcet, el qual s'ha encarregat de revisar-ne l'edició que publica l'editorial Tritó i que l'Orquestra de Cadaqués interpreta en aquesta gira. Degut a la seva funcionalitat teatral, les simfonies de Sor responen a l'esquema d'obertura d'aquella època: un moviment en forma de sonata clàssica precedit d'una introducció lenta, si bé la primera simfonia hi afegeix un segon moviment de temps moderat.

Després de ser interpretades als teatres de l'època, aquestes obres van passar a l'oblit, com molta altra obra de Sor: cançons, òperes, ballets, música per piano i orquestra, etcètera.

PROGRAMA 2-6 DE MARÇ 2007:

Compartir: