Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

El Cant Espiritual de Xavier Montsalvatge se’n va de gira

El Cant Espiritual de Xavier Montsalvatge se’n va de gira

L’Orfeón Donostiarra, acompanyat per l’ADDA Simfònica Alicante i sota la batuta del seu director Josep Vicent, emprenen una gira els propers dies 10, 11, 12 i 13 de desembre que els durà per Alacant, Madrid (Ibermúsica), Saragossa i Barcelona (BCN Clàssics), respectivament.

Un seguit de concerts amb un programa que començarà amb El Cant espiritual de Joan Maragall per a cor i orquestra de Xavier Montsalvatge. Una obra editada per Tritó Edicions l’any 2003 i de la qual també es va publicar la reducció per a cor i piano. La Simfonia núm. 9 en Re menor, op.125 de Ludwig van Beethoven serà l’altra protagonista d’aquesta gira, amb les veus d’Erika Grimaldi, soprano; Teresa Iervolino, mezzosoprano; Airam Hernández, tenor; i José Antonio López, baríton.

 Xavier Montsalvatge, que ens va deixar fa poc més de 20 anys, és considerat un dels compositors catalans més importants del s.XX. El seu primer èxit internacional va ser el de la col·lecció Cinco canciones negras (1941) que, juntament amb el Cuarteto indiano (1952) i el Concierto breve (1953), defineixen l’etapa post-nacionalista del compositor, coneguda com a "antillana" per la influència de la música caribenya. Aquesta va evolucionar a través d’un neoclassicisme, present sobretot en la Partita (1958) i la cantata Cant espiritual, i d’un període d’influència dels post-impressionistes francesos. Va ser membre de diferents acadèmies i institucions culturals d’arreu del món i va obtenir diferents premis i distincions per la seva carrera creativa.

 

Comprar Cant Espiritual de X.Montsalvatge: https://www.trito.es/ca/botiga/article/5669/cant-espiritual

Adquirir entrades per al concert al Palau de la Música (13/12):

https://www.bcnclassics.cat/ca/concert/81/la-novena-de-beethoven-i-orfeon-donostiarra

 

Compartir: