Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Expressem el nostre més sentit condol per la mort del nostre company i amic Josep Dolcet (1961-2020)

Expressem el nostre més sentit condol per la mort del nostre company i amic Josep Dolcet (1961-2020)

Des de l'editorial Tritó expressem el nostre més sentit condol per la mort del company, amic i fundador Josep Dolcet i Rodríguez (1961-2020), musicòleg, investigador i divulgador.

Doctor en musicologia format a la Universitat de Barcelona, ​​al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i a l’antic Instituto Español de Musicologia del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), va centrar els seus esforços i recerques en la recuperació i revitalització del repertori musical català del Barroc i del Classicisme. Ha investigat i publicat partitures i monografies d’antics compositors catalans com Terradellas, Pla, Mir i Llussà, Milans, Sor o Carnicer, a més d’obres més modernes d’Albéniz o Granados.

Va publicar articles en revistes especialitzades i de divulgació i va col·laborar en obres col·lectives sobre música catalana antiga, i també va impartir cursets i conferències sobre la mateixa especialitat. Va col·laborar amb diferents orquestres (Acadèmia 1750, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Barroca Catalana...), conjunts vocals i instrumentals (Vespres d’Arnadí, Cor Francesc Valls, La Xantria...), entitats i festivals (Torroella, Cadaqués, Semana de Música Religiosa de Cuenca...) sempre amb la finalitat de recuperar i posar en circulació obres desconegudes antigues del patrimoni musical català, tant en la preparació de concerts com en la realització d’enregistraments.

A banda d’haver exercit com a docent i músic, va treballar o col·laborar amb el Museu de la Música de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu o el Museu d’Història de Barcelona. Cal destacar la seva col·laboració amb l’Orquestra de Cadaqués i amb l’editorial i segell discogràfic Tritó, de la qual en va ser fundador i amb qui va publicar i divulgar moltes de les seves recuperacions del patrimoni musical. També va ser fundador i president de la Societat Sor de Barcelona i va formar part de la junta directiva de la Societat Catalana de Musicologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i de diferents societats musicals. El seu doctorat en musicologia el va assolir l’any 2006, amb la tesi “El somni del Parnàs: La música a l’Acadèmia dels Desconfiats (1700-1705)”.

Compartir: