Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Per què el 29 d'abril és el dia de la Dansa?

D'on ve el costum de dedicar una data del calendari a qualsevol tema? Qui defineix la data adequada? Com s'aconsegueix fer arribar a tothom aquesta tradició?

A nivell internacional celebrem el dia del treballador, de la dona, de la música, dels museus ... Però en quina mesura sabem l'origen d'aquestes celebracions ?

Normalment gaudim de totes les activitats que es preparen vers el motiu de celebració sense saber qui ha estat l'origen. Així passa amb la dansa.


Des de 1982, la UNESCO, mitjançant una proposta realitzada pel Comitè Internacional de Dansa, va triar una data . Però per què el 29 d'abril és el dia de la dansa?

El 29 abril 1727 va néixer a França Jean - Georges Noverre, ballarí, professor i coreògraf que va revolucionar el món de la dansa. De personalitat controvertida, es va moure pels ambients més influents i es va nodrir dels grans mestres del seu temps. D'aquesta manera inicià les bases del ballet modern que van ser plasmades en les seves  Lettres sur la danse et sur les ballets publicat en múltiples ocasions i traduït a altres idiomes .

Són molts els estils de dansa que s'estudien a nivell acadèmic i que tenen base tècnica a la dansa clàssica (dansa moderna, jazz, claqué); que es convinen per crear noves manifestacions, nous ballarins i nous espais de representació.

L'interès d'una commemoració d'aquest tipus rau a la seva capacitat de reunir els diferents factors que fan possible la dansa en qualsevol de les seves formes i espais .

Nosaltres des del nostre sector -el de la música i la literatura musical- participem obrint fins al 29 d'abril una secció de dansa al nostre web. Allà podreu trobar algunes de les publicacions essencials relacionades amb el món de la dansa . Esperem que us agradi !

I a tots ... Molt feliç dia de la Dansa !

Compartir: