Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Es presenta "Viratges", el primer disc de Canya d’Or

El proper 19 d’abril, dins del marc dels actes de celebració del XXè Dia del Graller, tindrà lloc a Vilafranca el concert de presentació de Viratges, el primer disc del grup reusenc Canya d’Or, editat pel segell discogràfic Tritó.

Tal com anuncia el títol, el disc proposa un gir cap a gèneres i estils musicals gens habituals en el món graller. El resultat és sorprenent i permet descobrir noves potencialitats a un instrument, la gralla, vinculat sovint al mateix tipus de repertori. Les nou peces que conformen el disc transiten universos tan distants com el del bolero, la salsa, el mambo, la cúmbia, el vals musette, la música klezmer, les fanfàrries balcàniques o bé una ensalada del Renaixement. El disc inclou versions de peces popularitzades per grups com Kroke o Fanfaria Ciocarlia, i d’autors com Richard Galliano o Lluís Llach; i tot plegat servit amb uns esplèndids arranjaments realitzats per Josep Maria Mayol.

A banda de la formació clàssica de 3 gralles i percussió, Canya d’Or es fa acompanyar en aquest disc per un bon grapat d’amics i col·laboradors. Així, cal destacar les aportacions de Xavi Ciurans (cantant de Gertrudis), Xavier Lozano, Pere Olivé, Pere Romaní, Pep Coca, Pep Moliner, Albert Galcerà, Marc Riera, Lluc Casares, Laia Frigolé, Pablo Acosta i Carles Prat, entre d’altres.

El concert tindrà lloc al SAM Casino de Vilafranca del Penedès a les 20 h.

Compartir: