Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Niwa (Ramon Humet), una molt bona acollida

En el nostre anterior post us anunciàvem la presentació de l'últim enregistrament discogràfic de música de cambra de Ramon Humet, Niwa. Durant aquests últims dies la crítica s'ha fet ressó de forma molt fefaent de l'efecte i les impressions dels qui van tenir l'ocasió d'assistir a l’acte de presentació a  Madrid.

L'ABC comenta:

“Aquestes tres obres remarquen l'empremta creadora d’Humet, el qual percep la música com «una metàfora de la vida». Així, moltes de les seves partitures són paisatges sonors que radiografien al detall, amb subtilitat i transparència, la naturalesa, l'espai i el temps. Aquest amor per la naturalesa ha quedat reflectit en obres com  Música del no ésser, o Escenas de pájaros, aquesta última guanyadora del Premi Reina Sofia de Composició”.

Per la seva banda, 12 NOTAS afegeix el següent

“Aquest treball permet una escolta que va més enllà del fet auditiu ja que s'inclouen freqüències no perceptibles per l'oïda humana de manera que la música s’ecolta amb tot el cos (…) Es tracta de l'enregistrament d'un disc en nou format, no d'un concert, que permet situar-se en el centre del so, eliminant així la tradicional concepció de la disposició espaial.”

Us recomanem la visualització de la següent filmació en la qual Ramon Humet comenta amb tot detall el seu procés compositiu.

Compartir: