Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

"Música y retórica en el barroco", una esperada reedició.

Som molts els professionals i estudiants de música, amb un cert grau d’interès en la música barroca, que hem viscut l'experiència de fer-nos amb un exemplar de Música y retórica en el barroco (edició en castellà) del musicòleg Rubén López Cano. Aquesta obra és considerada avui un clàssic dels estudis musicals especialitzats.

Publicada ja fa més de 10 anys per la Universitat Autònoma de Mèxic, fou el resultat de l’ encomiable tesi del musicòleg en la qual es va proposar aplicar els procediments de l'anàlisi retòrica literari a l'anàlisi d'obres musicals del període barroc. Mitjançant aquesta monografia va establir les pautes analítiques i hermenèutiques que assenten les bases interpretatives i musicals de diversos seguidors entusiastes de tot el món.

Ara, i com a primer volum de la sèrie AMALGAMA TEXTOS (sèrie per a la qual augurem un llarg i extens recorregut mitjançant la publicació d'assajos i monografies especialitzades en música), estem a la fase final de la publicació d'aquesta reedició corregida, ampliada i actualitzada de Música y retórica del barroco. Per aquesta raó, i com primícia per als nostres seguidors, us oferim la possibilitat de consultar de manera lliure Música y retórica en el barroco – prólogo.

Confiem que a través d'aquesta “degustació” intel·lectual us sentiu suficientment captivats per voler-ne més. Des de TRITÓ oferim la nostra més sincera enhorabona a l'autor.

Compartir: