Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

La SCATERM: Els manlleus en la terminologia musical

La SCATERM, (Societat Catalana de Terminologia) filial de l’Institut d’Estudis Catalans, fa una crida a presentar comunicacions per a la Jornada d’enguany, titulada «Els manlleus en la terminologia musical», que tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, el 24 de maig de 2012.

Des del món de la música, quantes vegades no ens hem lamentat de la desconnexió entre el català normatiu i la realitat del nostre glossari? Quantes vegades no hem pensat de quina manera podríem influir en aquells que redacten i estableixen aquestes normes? A hores d’ara, encara no és possible trobar en el diccionari paraules tan habituals per als músics com acciaccatura o bé particella entre moltes altres.

Tal vegada és aquesta una bona oportunitat per tal que tots aquells músics lletraferits, delerosos de la precisió i la correcció en el seu llenguatge professional —em consta que n’hi ha més d’un—, puguin influir d’una manera directa i precisa en la normativització de neologismes que, des de temps gairebé immemorial, són el pa de cada dia de tots els que estem involucrats en el gremi de la música. Així, doncs, us animo a participar-hi.

24 de maig de 2012: Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona

Compartir: