Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Presentació del llibre "Escoltar el Don Giovanni de Mozart" de Pere-Albert Balcells

Fa poc més d’un any va sortir el primer llibre de la col·lecció que Pere-Albert Balcells ha escrit sobre les òperes de Mozart, en la qual convida al lector a una audició crítica d'aquestes. Aquell primer llibre, Escoltar Les Noces de Fígaro, va tenir una important repercussió tant dins del públic familiaritzat amb l’òpera com entre nous aficionats. Anteriorment, el 1997, Balcells havia publicat Autoretrat de Mozart a través de la seva correspondència (La Campana, traduït posteriorment al castellà per El Acantilado), on feia una anàlisi exhaustiva de la personalitat del compositor a través de les moltes cartes que va escriure.

Aquesta segona entrega, Escoltar el Don Giovanni de Mozart, és una invitació intel·ligent a sentir els aspectes més íntims de l’obra, del compositor i del seu entorn. L’autor convida al lector a penetrar els continguts dramatúrgics de l'obra a través de la música: en el gest melòdic, en la instrumentació de cada fragment, en els tempi, es descobreixen elements que tracen el retrat psicològic dels personatges i caracteritzen la situació en què es troben.

La Llibreria Bertran de Barcelona i l’editorial Duxelm us conviden a la presentació del llibre el proper dimecres 1 de juny, a les 19:30h, al Fòrum Bertrand, Rambla Catalunya, 37. Es comtarà amb la presència de l’autor Pere-Albert Balcells.

Compartir: