Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Manuel Castillo: Integral per a orgue vol.2

Aquest volum inclou les dues úniques obres que el mestre Castillo va dedicar a l'orgue durant la dècada dels seixanta del passat segle: Coral y diferencias (1967) i Sonata (1969).

Coral y diferencias, per a orgue i corda, es va escriure el 1967, al cap de deu anys de compondre la Suite para òrgano inclosa en el Volum I d'aquesta publicació. Consta de catorze variacions sobre un tema coral de creació pròpia.

Fidel al seu criteri habitual, respecta escrupulosament la forma musical per a expressar un llenguatge àgil i modern. Segons Tomás Marco, aquesta és la primera obra concertant per a orgue de la producció de Manuel Castillo. La segona obra inclosa en aquest volum és la Sonata, escrita dos anys després i en la qual es pot destacar el seu mestratge en l'art de la variació. La Sonata va ser estrenada per a la inauguració del nou orgue del Conservatori de Sevilla.

Castillo, l'obra integral del qual està sent publicada per Tritó Edicions amb la col•laboració de la Junta d'Andalusia, ha tornat a l'actualitat en els últims mesos ja que el seu llegat ha estat adquirit per l'Ajuntament de Sevilla i la Conselleria de Cultura de la Junta. D'aquesta manera, després de la signatura del conveni, passen a mans públiques instruments musicals –un orgue electromagnètic, un amplificador i un piano de cua–, la biblioteca personal composta de 3.318 títols i 26 publicacions, un arxiu documental amb unes 50 carpetes, 1.496 enregistraments sonors i 20 enregistraments de vídeo. Els hereus mantenen la propietat de les partitures, que estan dipositades al Centre de Documentació Musical d'Andalusia. Aquesta i altres actuacions, de promoció i difusió, pretenen ajudar a la difusió de l'obra d'aquest compositor.

Més informació sobre aquesta publicació a www.trito.es

Compartir: