Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Humet i Casablancas al Japó amb el Trio Kandinsky

Benet Casablancas i Ramón Humet han protagonitzat la gira per Japó del Trio Kandinsky, celebrada el passat mes de desembre.

Benet Casablancas va realitzar una màster-class sobre la seva música en el Irino Institute for Music de Tòquio el dia 7 de desembre de 2009, a la qual va seguir el dia 8 una conferència i un concert sobre el tema de "L'humor en la música" en la seu de l'Institut Cervantes de Tòquio. La música de Benet Casablancas va ser portada a diverses ciutats japoneses, i el compositor va ser present a conferències a Nagoya i Osaka. Aquestes activitats van ser patrocinades per l'Institut Cervantes, la Company Bene, l' Institut Ramón Llull i el Centre Català de Kansai.

Durant la gira, que va concloure el 13 de desembre, va tenir lloc l'estrena a Japó del Haiku per a violí, violoncel i piano, els Tres Haiku per a piano sol, i el Moviment per a trio, pels membres del Trio Kandinsky.

Així mateix, es va realitzar l'estrena absoluta del trio Pètals de Ramon Humet, encàrrec del mateix Trio Kandinsky i finançat amb fons del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat de Catalunya.

Els concerts van tenir lloc a l'Auditori Koen-Dori Classics de Tòquio el 10 de desembre, al prestigiós Munetsugu Hall de Nagoya l' 11 de desembre, i al Kunitachi College of Music de Tòquio el 12 del mateix mes.

L'obra -que és la primera d' una sèrie d'obres per a trio amb piano que l'autor té previst escriure els propers anys- es basa en l' haiku Llarga nit d'hivern: / cauen pètals de prunera /i, finalment, la lluna en l'oest.

Més informació:

Benet Casablancas

Ramón Humet

Compartir: