Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Nou disc de Jesús Torres, obra simfònica

Primer disc monogràfic d'obres per a orquestra del compositor Jesús Torres (Saragossa, 1965), un dels compositors punters de la seva generació que en paraules de José Luis Téllez: “llama la atención en su obra tanto la madurez y perfección de la escritura como la rapidez y seguridad con la que el músico aragonés ha logrado definir un estilo personal casi desde sus comienzos”.

La primera obra, encarregada per l'Orquesta de RTVE i pel seu titular Adrian Leaper en ocasió del seu quarantè aniversari, Sinfonía, és un dels treballs més ambiciosos del compositor fins avui dia.  La forma simfònica és una gran responsabilitat que el compositor ha sabut solucionar amb gran èxit.

Les altres dues obres, de més petit format, neixen també per encàrrec. Movimiento va ser l'obra encarregada com a obra final per al Concurs de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués a l'edició de l'any 2004. L'enregistrament està dirigit per l'italià Gianandrea Noseda.

Partita va ser encarregada per la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) l'any 1998, època en la que Jesús Torres n'era compositor resident, que malgrat ser escrita per a només quinze instruments és una síntesi de l'escriptura orquestral.

Compartir: