Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Jaime Martín, nomenat director titular de l'Orquestra de Cadaqués

Jaime Martin, membre fundador de l'Orquestra de Cadaqués, ha estat nomenat ahir de forma oficial director titular de l'orquestra, en un acte que tingué lloc a Madrid, al Café de la Opera del carrer Arrieta 6. Compartirà aquest càrrec amb Gianandrea Noseda – director titular des de 1994, quan guanyà el concurs de direcció de l'Orquestra de Cadaqués - que serà el principal director titular, i amb Sir Neville Marriner que és principal director convidat.

L'estrena d'aquest càrrec es produeix en un marc molt especial. Dos concerts a Saragossa i Madrid en els que Jaime Martin estarà acompanyat per Lisa Batiashvili en aquesta gira de l'Orquestra de Cadaqués. Els concerts tindran lloc el dilluns 7 a l'Auditori Nacional de Madrid i el dimarts 8 de febrer a l'Auditori de Saragossa, en el marc del Cicle Ibermúsica.

Si t'interessa, aquí pots consultar els enregistraments de la Orquestra de Cadaqués.

Jaime Martín

Després d'una intensa carrera com a solista de flauta, Jaime Martín ha accedit al món de la direcció d'orquestra de la mà de Sir Neville Marriner, qui el presentà en una gira conjunta por Espanya amb l'Orquestra de Cadaqués. Des d'aleshores ha dirigit la Manchester Camerata, la Orquesta Sinfónica de Tenerife, la Irish Chamber Orchestra, la Orquesta Sinfónica de Castilla y León, la Simfònica del Vallès i la Sinfónica de Galicia, entre d'altres. En els propers mesos col·laborarà amb la Academy of St Martin in the Fields, la Orchestre Philharmonique de Radio France, l'Orquestra de Cadaqués, la Orchestre National de Lyon, la Orchestre National du Capitole de Toulouse i els London Mozart Players, i tindrà lloc  el seu debut operístic amb Il barbiere di Siviglia per a la English National Opera.

Ha enregistrat per a Tritó la Tercera Sinfonía de Beethoven i la Sinfonietta de Ernesto Halffter amb la Orquestra de Cadaqués, així com dos discs amb la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb obres dels compositors Agustí Charles i Isaac Albéniz.

Nascut a Santander, Jaime Martín estudià a Madrid i més tard a La Haya (Holanda). Ha estat flauta solista de la Royal Philharmonic Orchestra, de la Academy of St Martin in the Fields, de la Chamber Orchestra of Europe i de la orquestra de la English National Opera, i també ha realitzat una intensa tasca amb la Orquestra de Cadaqués. A l'actualitat és flauta solista de la London Philharmonic Orchestra i professor del Royal College of Music a Londres.

Com a solista ha actuat amb nombroses orquestres, entre les que s'hi troben la Academy of St Martin in the Fields, la Royal Philharmonic Orchestra, els Virtuosos de Moscú, l'Orquesta de Santa Cecilia de Roma, la Chamber Orchestra of Europe, la Sinfónica de Tenerife, la Sinfónica de Galicia, la Sinfónica de Radio y Televisión Española, la Sinfónica de Castilla y León, etc.

Ha enregistrat amb l'Orquestra de Cadaqués els concerts per  a flauta i orquestra de Mozart juntament amb Sir Neville Marriner, i la Sinfonietta-concerto de Xavier Montsalvatge amb Gianandrea Noseda. També ha enregistrat amb Murray Perahia els concerts de Bach per a flauta, violí i piano amb la Academy of St Martin in the Fields per a la Sony, els quartets de Mozart per a flauta i cordes per a la EMI, etc.

Jaime Martín ha interpretat música de cambra amb artistes com Julian Bream, Beaux Arts Trio, Pinchas Zukermann, Pierre Laurant Aimard i ha realitzat nombrosos enregistraments amb el Gaudier Ensemble.

Jaime Martín i l'Orquestra de Cadaqués a la premsa

Jaime Martín, nombrado director titular de la Orquesta de Cadaqués (Revista Doce Notas)

J.Martín quiere "europeizar" a la Orquesta de Cadaqués con sus "contactos" (ABC) «La dirección de orquesta me da una increíble sensación de libertad» (El diario montañés) Jaime Martín asume la dirección de la Orquesta de Cadaqués para darle dimensión internacional (Europa Press) El flautista de Cadaqués (La Vanguardia)
Compartir: